Skärmrum

EMC-hallar från Comtest Engineering BV

Comtest skärmade rum i modulutförande uppfyller högt ställda krav på skärmning. Systemet är uppbyggt av varmgalvaniserade stålpaneler. Modulerna kan enkelt anpassas till befintligt utrymme. Montering är enkel och specialverktyg erfordras ej.

Eftersom panelerna vanligast monteras från insidan är det möjligt att placera skärmrummet tätt intill befintlig vägg. Dörrar och genomföringar för kraft och kommunikation samt ventilation utgör tillsammans med modulerna ett system med mycket goda prestanda för skärmning av såväl magnetiskt som elektriskt fält. Konstruktionen medger att ytterligare genomföringar enkelt kan monteras i efterhand.

De yttre och inre väggarna är släta eftersom fästbanden är placerade mellan respektive modul. Takpanelerna är självbärande för en spännvidd upp till 3,5 meter.

I de fall rumsbredden överstiger 3,5 meter eller rummet ska kläs med absorbenter och / eller ferritplattor är det nödvändigt att använda en bärande förstärkning.

 

Skärmade dörrar Comtest

Dörrar från Comtest finns både från helt manuella till helt automatiska med öppning från 900 x 2100 mm till 4000 x 4800 mm i standard utförande.

Alla modeller av dörrar enkla att serva då all elektronik och styrning sitter på utsidan utanför själva skärmningen vilket underlättar om ex har klätt insidan med ferritplattor eller absorbenter.

Videofilmer Comtest:

EMC Hall 10 meter mätsträcka
Swing Door
Sliding Door
Sliding Door manuell
DMAS Absorbenter monterade
DMAS Absorbenter test
Modväxlande kammare

Läs mer:

EMC-hall
Modväxlande kammare
Absorbenter
Dörrar för skärmrum
Vridbord